Werken aan veiligheid
doen we samen

Nieuws Bekijk de AGENDA

 • 16 aug 2018

  112 dag op 23 augustus 2018

  op 23 augustus is het weer zover: Tussen 10 en 16.30 kunnen collega's en inwoners uit de regio zich in het Haagse Zuiderpark laten informeren over de werkzaamheden van de veiligheidspartners.

 • 13 aug 2018

  Update projecten onder de vlag van het programma 'Zorg en ondersteuning voor personen met verward gedrag'in Hollands Midden

  In deze nieuwsbrief een update van de projecten die momenteel uitvoering krijgen in Hollands Midden

 • 7 aug 2018

  Nieuwsbrief van Stop Heling

  In de nieuwsbrief van Stop Heling staan tal van voorbeelden van successen die dankzij de invoer van het Digitaal Opkopers Register (DOR) zijn gerealiseerd.

 • 6 aug 2018

  Hogeschool Leiden, lectoraat aanpak jeugdcriminaliteit: Themadag Gedragsverandering

  Op 12 september organiseert het lectoraat aanpak jeugdcriminaliteit een themadag, bedoeld voor alle professionals binnen de integrale aanpak van overlast en criminaliteit.

  Meer informatie, ook over het aanmelden vind je hier.

 • 5 jul 2018

  Haagse senioren onder de indruk van VR-bril over babbeltrucs

  Senioren alert maken op babbeltrucs. Dat was het doel van de Haagse agent Jesper toen hij op 23 juni tijdens een braderie voorlichting gaf met behulp van een CCV-VR-bril. Lees hier het hele artikel.

  Oplichters en dieven gaan vaak geraffineerd te werk en maken mensen van alles wijs. Vooral ouderen zijn hiervan vaak doelwit. Ze laten mensen gemakkelijk binnen en worden vervolgens slachtoffer.

  Virtual Reality

  Tijdens de preventieactie konden senioren via een app op een Virtual Reality-bril een babbeltruc vanuit verschillende hoeken te ervaren. Op de bril is te zien hoe een oudere vrouw slachtoffer wordt van een babbeltruc waarbij haar pincode wordt afgekeken en haar portemonnee gerold.

  Jesper: "Met deze visualisatie wil ik mensen bewust maken van het feit dat babbeltrucs zich niet alleen bij de voordeur afspelen, maar ook in de supermarkt of op straat. Door de VR-bril was goed te zien hoe de dader te werk gaat en hoe hij zijn slachtoffer in beeld krijgt."

  Inzicht

  In totaal maakten 40 tot 50 senioren gebruik van de VR-bril. Ze waren erg onder de indruk van dit nieuwe stukje technologie. Ook kregen ze meer inzicht in babbeltrucs en beseften dat het meer is dan  alleen 'een praatje'.

  Meer weten over voorlichting met VR-brillen aan senioren? Neem contact op met CCV-adviseur Marjoke Korff de Gidts: marjoke.korffdegidts(at)hetccv.nl of Colin Voete: colin.voetee(at)hetccv.nl.