Werken aan veiligheid
doen we samen

Nieuws Bekijk de AGENDA

 • 19 apr 2018

  Roadshow Laat je niet overvallen

  Samen met de politie en het Centrum Criminaliteitspreventie voor en Veiligheid (CCV) organiseerde de gemeente de bijeenkomst ‘Laat je niet overvallen!’. Medewerkers van winkels uit het centrum van Alphen aan den Rijn leerden hoe zij het risico op een overval, afpersing, winkeldiefstal of agressie in hun winkel kunnen verkleinen. De avond werd geopend door burgemeester Liesbeth Spies.

 • 16 apr 2018

  We proudly present: de eerste RSIV Nieuwsbrief

 • 9 mrt 2018

  Tweede bijeenkomst werkgroep Woninginbraken

   

  Op 20 maart is de tweede bijeenkomst gepland. na de opening door de burgemeesters van der Kamp en Schoenmaker presenteert Gouda hun aanpak, waar de afgelopen maanden zeer goede resultaten zijn behaald. Na de presentatie gaan we in kleinere groepen uiteen om op de verschillende onderdelen te bespreken hoe de resultaten duurzaam gemaakt kunnen worden. Gouda dient hierbij als voorbeeld maar met de ideeën en suggesties die zijn opgedaan kan elke gemeente haar voordeel mee doen.

  Op 4 december was de eerste bijeenkomst van de werkgroep woninginbraken. er was afvaardiging vanuit de 9 bij het project woninginbraken betrokken gemeenten en basisteams. De beide burgemeesters Van der Kamp en Schoenmaker verzorgden de introductie, waarna we met elkaar verkenden hoe de aanpak van woninginbraken momenteel vormgegeven wordt binnen de verschillende gemeenten. We bespraken de  knelpunten en successen op de volgende gebieden:

   

  Cijfers en analyse als start (probleemgericht)

  Plan van aanpak en besluitvorming (informatiegestuurd)

  Samenwerking en organisatie

  Strafrechtelijke aanpak

  Preventie activiteiten/burgerparticipatie

 • 5 mrt 2018

  SAVE THE DATE: kick off werkgroep tegengaan identiteitsfraude

  Vanuit het Regionaal Samenwerkingsverband Integrale Veiligheid (RSIV) pakken we de oprichting van de Werkgroep Tegengaan Identiteitsfraude (WTI) op. Voor deze werkgroepbijeenkomst worden in eerste instantie collega’s van de dienst Burgerzaken uitgenodigd. Als er vanuit Veiligheid ook belang/interesse hebt ben je van harte welkom om ook aan te sluiten! Meld je wel even aan bij marieke.strietman@denhaag.nl.

   

  We hebben inmiddels een datum en locatie die jullie alvast in jullie agenda kunnen zetten voor de kick off van deze werkgroep:  Dinsdagmiddag 8 mei van 13.00 tot 16.00. De bijeenkomst vindt plaats op het politiebureau aan de Burgemeester Patijnlaan in Den Haag. Een uitnodiging met agenda volgt nog.

   

   

 • 2 mrt 2018

  Cyber maand update februari

  De ontwikkelingen op cyber gebied gaan razend snel. Om een beetje op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, best practices uit andere landen en thema bijeenkomsten heeft het RSIV een maand update cyber gemaakt. Deze maand met inventarisatie over initiatieven m.b.t. digitale weerbaarheid jeugd.