Werken aan veiligheid
doen we samen

Actueel nieuws

Wilt u zelf iets delen via de RSIV site? Mail dan naar rsiv@denhaag.nl!

Nieuwsbrief RSIV

LinkedIn RSIV

Account aanvragen

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door zich te registreren.

Compilatie Veilig Vitaal

Bekijk hier een korte compilatie van Veilig Vitaal. Er waren over 800 senioren en was een succes. Een mooie inspiratiebron voor de rest van de regio! 

Informatief, inspirerend en gezellig. Op vrijdag 30 juni genoten ruim 800 Haagse 55-plussers in het World Forum van het evenement Veilig Vitaal. De gemeente Den Haag organiseerde deze dag samen met veel partners, die zich belangeloos inzetten.

Wethouder Karsten Klein opende de dag en doofde een vlam in de pan. Daarna lieten bezoekers zich informeren over diverse veiligheidsonderwerpen, zoals het voorkomen van babbeltrucs en inbraak. Het beveiligen van mobiele apparaten kreeg ook veel aandacht. Onderwerpen als valpreventie en het verbeteren van de fysieke weerbaarheid kwamen ook langs.

Op de informatiemarkt kon iedereen zijn vragen stellen en zich verder laten informeren. Tevreden bezoekers gingen met veel nieuwe kennis en een tas vol gadgets weer naar huis.
Volgens de minister van Veiligheid & Justitie, Stef Blok, heeft Den Haag er 800 ambassadeurs bij die tips kunnen geven aan anderen.

Kijk naar een korte compilatie van de dag.