Werken aan veiligheid
doen we samen

Actueel nieuws

Wilt u zelf iets delen via de RSIV site? Mail dan naar rsiv@denhaag.nl!

Nieuwsbrief RSIV

LinkedIn RSIV

Agenda

Account aanvragen

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door zich te registreren.

Digitale kick-off HackShield

Op maandag 26 oktober was de digitale kick-off van de uitrol van HackShield, een transmediale cybersecurity game voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Door het spelen van de game leren kinderen zich op een speelse manier te wapenen tegen digitale gevaren.

 

De gemeenten die nu starten met HackShield zijn: Katwijk, Noordwijk, Oegstgeest, Zoeterwoude, Leidschendam-Voorburg, Gouda en Westland. Krimpenerwaard en Waddinxveen zijn al bezig met de implementatie. Na de kick-off gaan de zeven gemeenten aan de slag met de voorbereidende taken voor de lancering van HackShield. Hierbij kun je denken aan het aanmaken van een gemeentepagina, het opnemen van een video-oproep door de burgemeester/wethouder en het opstarten van een lokale werkgroep. De campagne zal uiteindelijk online starten in de week van Safer Internet Day (8 februari 2022).

Het RSIV organiseert met HackShield een tweewekelijks werkoverleg waarin de gemeenten worden begeleid bij de implementatie en ook tips en ervaringen kunnen uitwisselen.


Meer weten over HackShield? Zie https://joinhackshield.nl/