Werken aan veiligheid
doen we samen

Actueel nieuws

Wilt u zelf iets delen via de RSIV site? Mail dan naar rsiv@denhaag.nl!

Nieuwsbrief RSIV

LinkedIn RSIV

Account aanvragen

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door zich te registreren.

Geslaagde Veiligheidsdag Bodegraven

De Veiligheidsdag in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk op zaterdag 11 mei werd zeer goed bezocht. Onder flinke belangstelling liet de gemeente tijdens deze dag de bezoekers kennis maken met de hulpdiensten die actief zijn in de gemeente. Bij de verschillende kraampjes was informatie te krijgen over de brandweer, politie, reddingsbrigade, het CCV, Rode Kruis, ambulancedienst en Burgernet.

Tijdens deze dag werden er op en rond het Raadhuisplein verschillende demonstraties van het Rode Kruis, de brandweer, politie en de ambulancedienst gehouden. Zo werd er op het Raadhuisplein een bestuurder uit een auto bevrijd door het dak van de auto te knippen.

Maar ook een wielrijdster die bij een aanrijding betrokken was werd eerste hulp verleend. Op de Rijnkade kon men zien hoe een drenkeling door de Reddingsbrigade Gouda uit het water werd gehaald. De bezoekers kregen op deze manier een kijkje in de keuken van de hulpverleners. Daarnaast pakte de politie flink uit met een Mobiel Media Lab, om onderzoek te doen naar de mening over de verschillende communicatiemiddelen waar de politie gebruik van maakt.