Werken aan veiligheid
doen we samen

Actueel nieuws

Wilt u zelf iets delen via de RSIV site? Mail dan naar rsiv@denhaag.nl!

Nieuwsbrief RSIV

LinkedIn RSIV

Agenda

Account aanvragen

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door zich te registreren.

Haagse senioren onder de indruk van VR-bril over babbeltrucs

Senioren alert maken op babbeltrucs. Dat was het doel van de Haagse agent Jesper toen hij op 23 juni tijdens een braderie voorlichting gaf met behulp van een CCV-VR-bril. Lees hier het hele artikel.

Oplichters en dieven gaan vaak geraffineerd te werk en maken mensen van alles wijs. Vooral ouderen zijn hiervan vaak doelwit. Ze laten mensen gemakkelijk binnen en worden vervolgens slachtoffer.

Virtual Reality

Tijdens de preventieactie konden senioren via een app op een Virtual Reality-bril een babbeltruc vanuit verschillende hoeken te ervaren. Op de bril is te zien hoe een oudere vrouw slachtoffer wordt van een babbeltruc waarbij haar pincode wordt afgekeken en haar portemonnee gerold.

Jesper: "Met deze visualisatie wil ik mensen bewust maken van het feit dat babbeltrucs zich niet alleen bij de voordeur afspelen, maar ook in de supermarkt of op straat. Door de VR-bril was goed te zien hoe de dader te werk gaat en hoe hij zijn slachtoffer in beeld krijgt."

Inzicht

In totaal maakten 40 tot 50 senioren gebruik van de VR-bril. Ze waren erg onder de indruk van dit nieuwe stukje technologie. Ook kregen ze meer inzicht in babbeltrucs en beseften dat het meer is dan  alleen 'een praatje'.

Meer weten over voorlichting met VR-brillen aan senioren? Neem contact op met CCV-adviseur Marjoke Korff de Gidts: marjoke.korffdegidts(at)hetccv.nl of Colin Voete: colin.voetee(at)hetccv.nl.