Werken aan veiligheid
doen we samen

Actueel nieuws

Wilt u zelf iets delen via de RSIV site? Mail dan naar rsiv@denhaag.nl!

Nieuwsbrief RSIV

LinkedIn RSIV

Agenda

Account aanvragen

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door zich te registreren.

HackShield

Op 14 september jl. heeft het RSIV voor gemeenten en politie een digitale informatiebijeenkomst georganiseerd over HackShield. Dit is een spannend spel over de gevaren op internet. Het leert kinderen (online) skills waarmee ze zich kunnen wapenen tegen cybercriminaliteit. Gemeenten kunnen nog tot 6 oktober aangeven of ze meedoen met de HackShield campagne en daarmee ook aansluiten bij de regionale werkoverleggen die vanaf november door het RSIV worden begeleid. We hopen dat een groot aantal gemeenten enthousiast is geworden en gaat werken met junior Cyber Agents!

De aanpak van cybercrime en gedigitaliseerde vormen van criminaliteit is één van de regionale speerpunten uit het Regionaal Beleidsplan 2019-2022. De gemeente kan een belangrijke rol spelen bij het vergroten van de cyberweerbaarheid van haar burgers. Het leven van kinderen speelt zich voor een groot deel online af. Toch zijn ze zich nauwelijks bewust van de online gevaren. HackShield leert kinderen om zich te wapnen tegen cybercrime. Het spel zit zo in elkaar dat kinderen hun omgeving moeten betrekken bij de lessen die ze leren om meer punten te krijgen. Zo wordt niet alleen de cyberweerbaarheid van de kinderen vergroot, maar ook die van hun omgeving zoals (groot)ouders. 


HackShield is vrij toegankelijk en verbindt met haar werkwijze verschillende partijen (ouders, scholen, overheden, banken, providers, etc.)  om gezamenlijk de cyberweerbaarheid van kinderen te vergroten. Door deelname aan HackShield wordt de gemeente lokaal de aanjager van die verbinding en dialoog over cybercrime. 

 

Meer informatie over HackShield kunt u hier vinden of op www.joinhackshield.nl