Werken aan veiligheid
doen we samen

Actueel nieuws

Wilt u zelf iets delen via de RSIV site? Mail dan naar rsiv@denhaag.nl!

Nieuwsbrief RSIV

LinkedIn RSIV

Account aanvragen

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door zich te registreren.

Project Dealbreakers

Dealbreakers heeft als doel om te voorkomen dat jongeren in de georganiseerde drugscriminaliteit belanden. Er zijn 5 gemeenten die meewerken aan deze pilot, namelijk: Delft, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Gouda en Leiden. In deze gemeenten wordt op lokaal niveau onderzocht hoe de jongeren het beste op de nadelen van snel geld verdienen gewezen kunnen worden. Uiteindelijk wordt voor alle 27 gemeenten in de eenheid een handreiking ontwikkeld. Hierin worden de werkzame elementen die elke gemeente lokaal kan toepassen belicht.

Na zes maanden Dealbreakers was het tijd om even met het regioteam fysiek bij elkaar te komen. Het stormde in Scheveningen, maar er hing een energieke sfeer en het was een mooie gelegenheid om weer ideeën en ervaringen uit te wisselen. Er is genoeg te doen de komende tijd, zoals het uitrollen van de Escaperoom Foute Centen.

De Escaperoom Foute Centen is de eerste interventie die vanuit het project Dealbreakers de komende tijd ingezet gaat worden op verschillende scholen in de pilotgemeenten. Deze mobiele escaperoom maakt jongeren bewust van de gevaren van gevolgen van criminele activiteiten. Dit gebeurd door hen situaties te leren herkennen waarin zij mogelijkheden krijgen aangeboden om snel ´foute centen´ te verdienen. Zo snel als mogelijk zal deze interventie ook toegankelijk zijn voor de rest van de regio! Meer weten over Foute Centen? Zie https://youtu.be/UD_NJrEtYOA!