Werken aan veiligheid
doen we samen

Actueel nieuws

Wilt u zelf iets delen via de RSIV site? Mail dan naar rsiv@denhaag.nl!

Nieuwsbrief RSIV

LinkedIn RSIV

Agenda

Account aanvragen

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door zich te registreren.

Regionale Masterclass ´Regie op jeugd´

Op 4 oktober start de Masterclass-reeks 'Regie op jeugd'. In het teken van de 'Basis op orde' gaat documentairemaakster en presentratrice Lize Korpershoek van 13:00 tot 14:30 uur in gesprek met o.a. onderzoeker Drs. Jolijn Broekhuizen, Prof. Dr. Hanna Swaab en Criminoloog Dr. Jan Dirk de Jong over vroegsignalering, preventie en het bieden van perspectief en hoe dit bijdraagt aan een integrale aanpak in het voorkomen dat jongeren afglijden in de criminaliteit.

In het Regionaal Beleidsplan 2019-2022 is de aanpak van jeugdgroepen en het voorkomen van jonge aanwas geprioriteerd, vanuit daar is Simone Hoogervorst als Ketenregisseur Jeugd bij het RSIV aangesteld. Samen met de projectleider van het project Dealbreakers (RIEC), Chrissie van der Meijden, geeft zij vorm aan deze Masterclass-reeks. De reeks heeft als doel om de deskundigheid te vergroten en handvatten/handreikingen te bieden om lokaal een stevige integrale aanpak op jeugd neer te zetten.

Het is belangrijk om het sociaal, onderwijs- en veiligheidsdomein hierin efficiënt te laten samenwerken vanuit een combinatie van preventieve en repressieve interventies, met als doel om problematisch jongeren perspectief te bieden en te voorkomen dat zij afglijden of slachtoffer (in welke vorm dan ook van criminaliteit) worden.

Aanmelden voor de (gratis) masterclass kan tot en met 2 oktober via www.rsiv.nl/agenda