Werken aan veiligheid
doen we samen

Actueel nieuws

Wilt u zelf iets delen via de RSIV site? Mail dan naar rsiv@denhaag.nl!

Nieuwsbrief RSIV

LinkedIn RSIV

Agenda

Account aanvragen

Veiligheidsprofessionals kunnen gebruik maken van meer praktische hulp door zich te registreren.

Webinar Jeugdcriminaliteit en preventie in de digitale wereld deel 2

Op 2 juni organiseert het RSIV van 09.30 tot 11.00 uur een vervolg op de webinar Jeugdcriminaliteit en preventie in de digitale wereld van september 2020. De webinar is bedoeld voor ambtenaren openbare orde en veiligheid/ jeugd/ onderwijs van gemeenten, medewerkers van politie en OM en andere geïnteresseerde ketenpartners. 

In het eerste onderdeel van de webinar zal een onderzoeker ingaan op de kenmerken van jeugdige en volwassen daders van cybercrime en de mate waarin beschikbare interventies hierbij aansluiten.

In het tweede onderdeel staat een Leidse sextortion-zaak uit 2019 centraal. In deze zaak heeft een sextortionbende vermoedelijk honderden slachtoffers uit het hele land gemaakt. Er zijn meerdere verdachten uit de Leidse regio aangehouden, die voor een groot deel minderjarig zijn. De gemeente Leiden zal vertellen over de impact van deze zaak en de zoektocht naar wat bij een dergelijke casus de rol van de gemeente is.

In het derde onderdeel zal HALT vertellen over de interventies die het zowel preventief als in het kader van het strafrecht kan inzetten. Daarnaast gaat een jongerenwerker in op wat hij in de praktijk tegenkomt als het gaat om jeugd en cybercrime/ gedigitaliseerde criminaliteit, hoe hij het gesprek hierover aangaat met jongeren en op welke manier instanties zoals scholen signalen hiervan eerder kunnen herkennen.

Wij hopen u te zien op 2 juni!

Aanmelden kan tot en met maandag 31 mei via onderstaande link.