Werken aan veiligheid
doen we samen

Agenda overzicht

Organiseert u zelf iets binnen de regio, zet het ook hier op de agenda! Mail naar rsiv@denhaag.nl.

Belangrijke data Bekijk het NIEUWS

 • 17 sep 2018 - van 09.00 tot 21.00, de scanners komen op afspraak bij u op bezoek - uw eigen bedrijf

  Gratis cyberweerbaarheidsscan

  Unieke kans: gratis weerbaarheidsscans

  Cybercrime is een nieuwe vorm van criminaliteit die steeds vaker de kop opsteekt. Daarom krijgen ondernemers het aanbod van een gratis scan door een deskundig en onafhankelijke veiligheidsexpert. De Haagse Hogeschool voert de scans uit in september en oktober 2018.

  Lees verder voor meer informatie!

  Unieke kans: gratis weerbaarheidsscans

  Cybercrime is een nieuwe vorm van criminaliteit die steeds vaker de kop opsteekt. Daarom starten we een pilot en krijgen ondernemers het aanbod van een gratis scan door een deskundige en onafhankelijke veiligheidsinstantie. De Haagse Hogeschool voert de scans uit in september en oktober 2018.

  Achtergrond

  Uit onderzoek van de Haagse Hogeschool blijkt dat 41% van de ondervraagde ondernemers binnen het mkb het slachtoffer is geworden van cybercrime. Het gaat hier met name om ransomware, malware en phishing. Waarschijnlijk ligt het percentage hoger omdat niet alle vormen van cybercrime even zichtbaar zijn.

  Uit het onderzoek bleek verder dat 76% van de ondervraagden aangeeft hulp te willen om hun cybersecurity te versterken. Ze staan open voor praktisch advies, maar weten niet waar ze moeten zoeken. Ook vragen ze zich af welke risico’s ze lopen met hun open wifi-verbindingen, off- en online winkelomgevingen, betalingstransacties, (privacygevoelige) data van klanten en digitale voorraadbeheersing in verhouding tot andere MKB ondernemingen.

  Hoe veilig is uw zaak?

  Het Regionaal samenwerkingsverband Integrale Veiligheid (RSIV), het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV), de gemeente Den Haag en de Haagse Hogeschool willen u als ondernemer voorzien van inzicht en advies op het gebied van cybersecurity.

  Om dat te bewerkstelligen bieden genoemde partijen zogenaamde cyberweerbaarheidsscans aan ondernemers uit de 4 winkelgebieden in Leidschendam-Voorburg (Leidsenhage, Leidschendam-centrum, Julianabaan en Huygenskwartier) en het City Center en het Loosduinse Hoofdplein in Den Haag. Op basis van deze scan wordt duidelijk waar de risico’s voor u zitten en wordt aangegeven hoe u die risico’s zo veel mogelijk kunt beperken.

  De cyberweerbaarheidsscan is een vragenlijst die inzicht biedt in het vermogen van ondernemers om zich te verdedigen en om weerstand te bieden aan bekende en onbekende vormen van cybercriminaliteit. Ook maakt dit instrument inzichtelijk in welke mate uw bedrijf het vermogen bezit om veerkrachtig te zijn en snel te kunnen herstellen van een crisis als gevolg van een aanval. Inzicht in deze vermogens kan helpen om de juiste voorzieningen te treffen en meer digitaal weerbaar te zijn, zodat uw medewerkers cyberveilig kunnen werken.

  Het onderzoek wordt uitgevoerd door ervaren cybersecurity-onderzoekers van de Haagse Hogeschool met medewerking van enkele studenten voor het afnemen van de vragenlijst. De resultaten zijn persoonlijk en worden niet gedeeld met derden De algemene resultaten (de samenvatting) zijn niet herleidbaar tot een (uw) onderneming.

  Doe mee!

  De scans zijn bedoeld voor het midden- en kleinbedrijf met 1 tot 249 medewerkers. Bij het afnemen van de scan is het van belang dat de directeur/eigenaar en/of een IT-verantwoordelijke aanwezig is.

  In de weken 38, 39 en 40 (17 september tot en met 5 oktober) komen de scanners bij u langs. Hij/zij kan zich legitimeren en kan direct de scan uitvoeren.

  Nu tot september: Bent u geïnteresseerd en wilt u zeker zijn van deelname? Er is een beperkt aantal scans te vergeven. Meld u zich hier direct aan!

  September: We komen nog een keertje bij u langs.

  Op maandag 10 (middag), woensdag 12 (ochtend) en donderdag (ochtend) 13 september komen we langs in de geselecteerde winkelgebieden om ons bij de ondernemers die zich hebben aangemeld voor te stellen en te kijken of er nog vragen of onduidelijkheden zijn. Ook lopen we op die dagen langs bij andere ondernemers om het project nogmaals onder de aandacht te brengen zodat geïnteresseerde ondernemers zich alsnog kunnen inschrijven.

  Afnemen scans (op afspraak). In de weken 38, 39 en 40 (17 september tot en met 5 oktober) komen de scanners bij u langs op een dag en tijdstip dat u het beste uitkomt. Het afnemen van de vragenlijst duurt circa 20 minuten.

  November: terugkoppeling van de uitkomsten

  De resultaten van de pilot worden plenair gepresenteerd bij u in de buurt.

  In Leidschendam-Voorburg is dit op dinsdagavond 13 november 2018 in het Veur Theater, Damlaan 44, in Leidschendam.

  De data en locaties voor de terugkoppeling in Den Haag volgen snel.

  Tijdens deze bijeenkomst wordt u geïnformeerd welke risico’s u loopt . Daarna informeren we u hoe u de risico’s zo veel mogelijk kunt beperken. Ook krijgt u een samenvatting met de bevindingen van het onderzoek. de agenda en uitnodiging volgt tzt maar zet de datum vast in uw agenda!

  Als u niet bij deze bijeenkomst kunt zijn, worden de resultaten aan u gemaild.

  En daarna?

  Bij gebleken succes zullen we het aantal scans en het gebied waarin we het aanbieden verder uitbreiden.

  Vragen?

  Heeft u inhoudelijke vragen over het project? Neem contact op met Marieke Strietman, coördinator RSIV op 06-52672497 of Mariet Grootenboer, adviseur CCV 06-12036823.

  Aanmelden Cyberweerbaarheidsscans voor ondernemers