Werken aan veiligheid
doen we samen

RSIV-webinar Online aangejaagde ordeverstoringen

Gemeenten hebben verschillende maatschappelijke taken en verantwoordelijkheden, waaronder de zorg voor openbare orde en veiligheid. Doordat de samenleving in een snel tempo digitaliseert, voeren gemeenten hun taak steeds meer uit in een digitale context. Wat betekent dit voor de gemeentelijke taakgebieden in het algemeen en in het bijzonder voor het optreden tegen het online aanzetten tot of aanjagen van een ordeverstoring? Wat is er qua interventies al mogelijk zonder juridisch instrumentarium en hoe ziet de inzet van straf-, bestuurs- en civielrecht in een ernstige casus eruit?

U hoort er alles over in de webinar die het Regionaal Samenwerkingsverband Integrale Veiligheid (RSIV) op 29 november van 13 tot 15 uur organiseert vanuit een studio in de centrale bibliotheek van Den Haag.

Doelgroep
Deze webinar is alleen bedoeld voor ambtenaren openbare orde en veiligheid en medewerkers van politie en OM van de Eenheid Den Haag. De webinar zal vanwege het vertrouwelijke karakter van de presentaties in het tweede deel niet worden opgenomen en is dus niet op een later moment terug te kijken. Uw deelname wordt dan ook gecontroleerd. 

 

Aanmelden kan tot en met donderdag 25 november, 16:30 uur. 

 

RSIV-webinar Online aangejaagde ordeverstoringen

Aanmelden is niet meer mogelijk