De communicatie kan helpen bij de aanpak van ondermijning. Zo kan communicatie waar mogelijk ingezet worden als interventiemiddel of kan de omgeving op de hoogte worden gebracht door middel van een persbericht. In deze map vindt u verschillende voorbeelden van communicatie bij de aanpak van ondermijning.
doen we samen
Communicatie
Account aanvragen
Laatst toegevoegde documenten
Communicatie bij ondermijning
Communicatiemiddelen
- Datum:13 Feb 20
- Auteur:LIEC
- Soort document:
- Aantal pagina’s:1
- Datum:15 Apr 20
- Auteur:RIEC Den Haag
- Soort document:
- Aantal pagina’s:0
- Datum:07 May 20
- Auteur:Politie eenheid Den Haag en RIEC-LIEC
- Soort document:
- Aantal pagina’s:0
- Datum:26 Aug 20
- Auteur:Politie
- Soort document:
- Aantal pagina’s:0
- Datum:03 Dec 20
- Auteur:RIEC Den Haag
- Soort document:
- Aantal pagina’s:23
Links
-
Communicatietoolkit: Corona stopt criminelen niet, ook niet in het buitengebied
Veel agrariërs en andere ondernemers in het buitengebied hebben moeite om het hoofd boven water te houden tijdens de coronacrisis. Criminelen zien dit ook en proberen juist in deze tijd hun slag te slaan. Het is daarom nu extra belangrijk dat inwoners en bezoekers van het buitengebied zich bewust zijn van signalen en risico’s van ondermijnende criminaliteit.
-
Communicatietoolkit: Stop criminele weldoeners in de horeca
In deze toolkit vind je het volgende: een basistekst, twee infographics, teksten voor sociale media en rechtenvrije afbeeldingen rondom de aanpak van criminelen in de horeca.
-
Code Geel
Het online burgemeestersmagazine 'Code Geel' komt vier maal per jaar uit en behandelt iedere keer een thema rondom de aanpak van ondermijnende criminaliteit. In de kiosk vindt u thema's zoals vastgoedcriminaliteit, mensenhandel en criminele motorbendes.
-
Ondermijningsapp
Download nu de app Ondermijning en ontdek alles over georganiseerde ondermijnende criminaliteit
-
Communicatietoolkit verhuur van boeren schuren
De toolkit Verhuur van schuren is gemaakt om te helpen voorkomen dat bewoners van buitengebieden hun leegstaande schuren verhuren aan drugscriminelen voor gebruik als xtc-lab of hennepkwekerij. Een aantal middelen en teksten is ook geschikt voor breder gebruik, zoals de verhuur van woningen en bedrijfspanden.
-
Het vastgestelde Jaarplan RSIV 2021!
Het jaarplan laat zien wat we dit jaar gaan doen op het gebied van onder andere ondermijning, mensenhandel, jonge aanwas in de (georganiseerde) drugscriminaliteit, jeugdgroepen, cybercrime, High Impact Crimes (HIC) en Zorg en Veiligheid in de Eenheid Den Haag.
-
Derde uitzending 'De Ondernemer Draait Door': bedrijfscontinuïteit en verzekering
Op dinsdag 3 november 2020 vond de derde uitzending van de cybertalkshow 'De Ondernemer Draait Door' plaats in het Zuiderstrandtheater in Den Haag.
-
Webinar Jeugdcriminaliteit en preventie in de digitale wereld
Op 25 september 2020 vond de webinar ‘Jeugdcriminaliteit en preventie in de digitale wereld’ plaats. Deze werd georganiseerd door burgemeester Visser van de gemeente Katwijk, samen met het Regionaal Samenwerkingsverband Integrale Veiligheid (RSIV) en het Cybercrime Team van de politie Eenheid Den Haag.